Halk arasında “su iki kez kaynatılmaz ” inanışının bir nedeni var mı, yoksa şehir efsanesi mi?

Suyu birkaç kez kaynatırsanız bunun insan sağlığını nasıl etkiller?

Ancak bu, aslında kaynamış suyun içinde önemli miktarda zararlı madde olduğu anlamına gelmez. Su kaynadığında buharlaştığı bilinmektedir. Bu sırada sudaki yabancı maddelerin konsantrasyonu artar.
Musluk suyu, arsenik, nitratlar ve florürler gibi pek kullanışlı olmayanlar da dahil olmak üzere çeşitli maddeler içerir. Zararlı maddelerin konsantrasyonu genellikle suyun tekrar tekrar kaynatılmasıyla artar.

Ancak bilim adamları, bunların sayısının o kadar az olduğunu ve sağlık açısından tehlike oluşturmadıklarını hesapladılar. Bilim adamlarına göre arsenik zehirlenmesi, insan vücudundaki konsantrasyonunun günde 1 kg vücut ağırlığı başına 0,6 mg arsenik olması durumunda meydana gelecektir. Yani bilim adamları, bir kişi 75 kg ağırlığındaysa, bundan zehirlenmek için yaklaşık 10 bin litre suyu kaynatıp bir fincan kahve hacmine getirip içmeniz gerektiğini hesapladılar .

Su kaynatıldığında gerçekte olan şey: Oksijen moleküllerinin uzaklaştırılmasıdır, bu da tadı etkiler. Ancak kaynamış ve kaynatılmamış suyun tadı arasındaki farkı yalnızca gurmeler fark edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x